SJW56 Residence

New York, NY – 1,600 sqft
Architecture + Interior Design

A blank slate perched atop the 66th floor of a NYC highrise, this apartment presented itself as a great opportunity to focus on design details, materials and furnishings to create a warm inviting home.

From entering the apartment it becomes evident that textures and wood paneling were an integral part of the design. Wood panels create a welcoming Foyer, define functional space in the Living Room and become sources of concealed light. The open kitchen generates a sense of amplitude and adapts traditional separation of functions to modern living.

New architectural details, textured wallcoverings, integrated lighting, furnishings, rugs and window treatments enhanced the original apartment virtues and added a layer of elegance and comfort desired by the clients.

Jean Santelises. Studio BLS Architects